Harmonie: van leerling naar muzikant in het harmonieorkest

In de harmonie spelen niet alleen koperblazers en houtblazers, maar ook (ter ondersteuning) slagwerkers mee. Door deze bezetting is de harmonie in staat een groot scala aan muziek te maken. De harmonie van Musis Sacrum Bakel bestaat uit 3 onderdelen:

  • Voorbereidende opleiding
  • Opleiding harmonie
  • Harmonie

Lees meer

Slagwerk: van leerling naar slagwerker

In het slagwerk wordt muziek gemaakt op diverse soorten trommels, bekkens en kleinere instrumenten zonder specifieke toonhoogte. Verder wordt gebruik gemaakt van slagwerkinstrumenten met een specifieke toonhoogte, zoals de pauken en de xylofoon.

Het slagwerk van Musis Sacrum Bakel bestaat uit 3 onderdelen:

  • Voorbereidende opleiding
  • Opleiding slagwerk
  • Slagwerkgroep

Lees meer

Twirl & Showdance: van beginnende dans naar flitsende show

Twirl & Showdance bestaat uit een twirlgroep en dansgroep Infinity.

Leden van de twirlgroep dansen in groepsverband of solistisch op moderne muziek. Zij trainen hun technieken met de baton, maken wedstrijdshows met (naar keuze) groepen en/of solo/duo en zullen daarmee op wedstrijd gaan. Daarnaast treden zij op bij serenades en tijdens enkele concerten van Musis Sacrum.

Dansgroep "Infinity" zal verschillende stijlen dans zoals bijvoorbeeld streetdance, showdans en hiphop gaan brengen op onder andere concerten en evenementen in Bakel. Het streven is ook om een jaarlijkse dansshow te organiseren waar zij hun danskwaliteiten aan het publiek kunnen laten zien.

Plezier in dans en beweging is naast dans- en twirltechniek een zeer belangrijk aspect, dan wel niet het belangrijkste aspect, binnen onze vereniging. Daarbij kunnen de leden ook kiezen om dansen en twirlen te combineren binnen één vereniging.

Lees meer