MSB Pleinconcert 2017

Affiche Pleinconcert 2017 2Een vol programma in een bomvolle Musis Sacrumhal waar publiek en deelnemers genoten van optredens door alle geledingen van Musis Sacrum. Een Pleinconcert dat vanwege mindere weersomstandigheden niet buiten kon maar binnen moest worden uitgevoerd.
In ruim twee uur traden Slagwerkgroep, Harmonie, Twirl, Pieporkest, BOTS-STIX en Infinity op, en werden aan het publiek gepresenteerd door Inge Reijnders.

Lees meer

In memoriam Frans van de Laar

Frans van de Laar

Bedroefd hebben wij op 5 juni kennis genomen van het overlijden, op negenentachtig jarige leeftijd, van ons gewaardeerd lid de heer Frans van de Laar.

Frans begon met spelen op de bugel, om vervolgens over te stappen naar de (cor)hoorn. Frans was dit jaar 66 jaar lid van Musis Sacrum. Hij en onze vereniging hebben daarmee een lange en diep gewortelde band met elkaar. 
Naast het zelf musiceren, was Frans actief als bestuurslid, organiseerde hij mede verenigingsactiviteiten en verzorgde hij jarenlang dat de leden voorzien waren van de juiste muziek. Een goed verzorgt archief wat hij vervolgens aan zijn zoon heeft overgedragen. Zo heeft hij zijn steentje bijgedragen aan onze vereniging en richting gegeven aan een vereniging die een belangrijke plaats in de gemeenschap heeft.
Muziek maken zat in zijn genen, hij was een muzikant in hart en nieren. Mede daardoor en ook door zijn enthousiasme voor muziek zijn diverse kinderen en kleinkinderen bij Musis Sacrum muziek gaan maken.

Lees meer

Serenade bruidspaar Marit en Bob

MaritBob

Vrijdag 28 april 2017 was de trouwdag van Marit Tijdeman en Bob van Hest.
Natuurlijk waren wij present voor een serenade aan het kersverse bruidspaar; mét het Pieporkest dat optrad voor dirigent(e) Marit!
Wij wensen hen veel voorspoed en geluk.

Geen Lintjesregenserenade 2017

lintje Lid in de O ONWij feliciteren de heer Jan van der Velden die vandaag een Koninklijke onderscheiding mocht ontvangen.
In overleg met de familie hebben wij afgesproken geen lintjesregenserenade te gaan brengen.
Het aanbod van Musis Sacrum werd bijzonder gewaardeerd.

GEEN LINTJESREGENSERENADE DUS DIT JAAR.
Wel opening van Koningsdag morgen; Harmonie, Slagwerkgroep en Twirl, aanwezig om 12.30 uur bij De Zwaan.

Luuk is geboren!!

Luuk Op 3 april 2017 heeft Stijn een broertje gekregen; Luuk.
Hij is de tweede zoon van Rian Wouters-Stevens en haar man Ruud.

Ruud, Rian en Stijn, gefeliciteerd met jullie fantastische aanwinst!!!

Vrijwilliger van het jaar 2016

vrijwilligerVrijwilliger2016 Mien Poels is tijdens de Algemene Ledenvergadering van Musis Sacrum Bakel uitgeroepen tot Vrijwilliger van het jaar. Vanwege haar buitengewone inzet vanuit de achtergrond, maar vooral ook vanwege haar voortdurende bereidheid om te helpen. Daarvoor kreeg zij nu als Vrijwilliger van het jaar 2016 deze titel als waardering.
De presentatie van en naar de bekendmaking van de vrijwilliger gebeurde middels een ludiek en goed geregisseerd ‘Ren je rot’; waarbij uiteraard de vrijwilliger alleen overbleef.
Erelid Franca van de LaarEen andere verrassing was de benoeming door de vergadering van Franca van de Laar als ere-lid vanwege haar jarenlange verdienste voor Musis Sacrum.

Tijdens de Algemene Ledenvergadering werden Paul van Tiel (voorzitter), Judith Tielemans (bestuurslid) en Frank Joosten (penningmeester) herkozen. Thijs Kampen stopte als bestuurslid harmonie en wordt opgevolgd door Hélène van de Laar. Pieter Reijnders neemt aan de bestuurstafel plaats als vice-voorzitter en maakt het bestuur weer voltallig.
Het bestuur bestaat vanaf nu uit;
Voorzitter, Paul van Tiel
Vice-voorzitter, Pieter Reijnders
Secretaris, Gary Karel
Penningmeester, Frank Joosten
Bestuurslid harmonie, Hélène van de Laar
Bestuurslid opleiding, Rianne van den Boom
Bestuurslid opleiding, Judith Tielemans
Bestuurslid Slagwerkgroep, Kayl Bouwmans
Bestuurslid Twirl en Showdance, Rowie Verbakel

Friedie Coolen overleden

FriedieCoolenHiermede vervullen wij de droeve plicht u in kennis te stellen van het overlijden, op 83-jarige leeftijd, van ons lid en ere-instructeur de heer Friedie Coolen.
Hij was een muzikant in hart en nieren die 25 jaar een succesvol instructeur was van onze drumband. Onder zijn leiding groeide de drumband van de laagste naar de hoogste divisie en behaalde hij twee keer de Brabantse titel.

Lees meer

MSB Carnaval 2017

LogoPierewaaiersBakelOok dit jaar deden we weer mee aan de Pierwaaiersoptocht in Bakel.
Een Mexicaans muziek- en dans tafereel(tje) in een lange optocht met veel genietend publiek en muziek.
Gelukkig konden we het 'droog' beleven, wat niet voor alle groepen van toepassing was. Foto's

Giel is geboren

GielOp vrijdag 17 februari 2017 is Giel geboren.
Hij is de zoon van Roos Verberkt en Mark Bouw.
Broertje van Anne.

Roos en Mark gefeliciteerd met jullie fantastische aanwinst!!!

Meer artikelen...