Nieuwe dirigent MSB

Sef PijpersDe commissie heeft namens de leden Sef Pijpers voorgedragen als beoogde nieuwe dirigent.

Sef Pijpers, 57 jaar en woonachtig te Boxtel is gisterenavond contractueel vastgelegd en zal per 20 april 2017 met de repetities bij Musis Sacrum Bakel aanvangen. Sef heeft een jarenlange ervaring als klarinetdocent en dirigent van harmonie- en fanfareorkesten.Op dit moment is hij dirigent van harmonie Wilhelmina Den Dungen en harmonie OBK Erp.
Van laatst genoemde zijn enkele films te bewonderen op YouTube.

MSB bedankt Johan Smeulders

RepetitieBinding 2015 12 Wij namen tijdens een speciale harmonierepetitie op 23-02-2017 afscheid van Johan Smeulders, een dirigent boordevol actief talent op weg naar nieuwe uitdagingen!
Johan was een kleine vier jaar dirigent van het korps en werd op passende wijze bedankt en in het zonnetje gezet vanwege de fijne samenwerking en zijn niet aflatende ijver om zijn muzikaliteit over te brengen op zijn muzikanten. Wij wensen Johan heel veel succes met zijn nieuwe uitdaging. Johan, bedankt!! Foto's
Intussen is de werkgroep nieuwe dirigent druk bezig om een passende vervanging van Johan te vinden. In maart zullen er diverse proefdirecties plaatsvinden, waarna er hopelijk snel een geschikte nieuwe dirigent voor het Bakelse korps zal staan.

MSB zoekt dirigent

noten Harmonie Musis Sacrum Bakel is per maart 2017 op zoek naar een nieuwe dirigent.
Wie zijn wij?
Musis Sacrum Bakel is een harmonieorkest dat uitkomt in de 3e divisie. Het orkest telt op dit moment 60 spelende leden en repeteert elke donderdagavond van 20.00 - 22.15 uur in de Musis Sacrum Hal in Bakel.

Lees meer

Onderscheiding Bernard Nooijen

gouden medaille NSGV Wij feliciteren ons harmonielid Bernard Nooijen die zondag 13 november 2016 werd onderscheiden met de gouden eremedaille van St.Gregorius met oorkonde, vanwege zijn 50-jarig lidmaatschap van het het kerkkoor van Bakel.
Ook binnen deze vereniging is zijn inbreng op vele fronten onontbeerlijk.

 

 

 

Sprookjesconcert MSB

DeSprookjesboom DE SPROOKJESBOOM VERTELT.........

Zondag 30 oktober 2016 liet Musis Sacrum Bakel het sprookjesbos tot leven komen tijdens het Sprookjesconcert.
Jong en oud werd door de Sprookjesboom meegenomen naar een sprookjeswereld vol wonderen, wonderlijke muziek, dansende lelies, draaiende dingen, op een geweldige vlucht langs luchtkastelen. Twee voorstellingen waarin de Sprookjesboom en Heksie Peksie vertelden en de harmonie muziek speelde uit de Efteling. Op een groot scherm ondersteund door bijbehorende sprookjesafbeeldingen.  Iedereen werd buiten al verwelkomt door een heuse fakir familie en hun muzikale huisslang. Een groot aantal toeschouwers en harmonieleden had zich verkleed als sprookjesfiguur. In beide voorstellingen was er een prijsje voor het mooist verklede kind én voor de mooiste kleurplaat. Er werd volop genoten deze middag!    Foto's

Caratconcert 2016

Carat 2015Kom genieten van het optreden van harmonie Musis Sacrum Bakel o.l.v. Johan Smeulders op zondag 8 mei 2016.
Aanvang 14.00 uur in het Carat-paviljoen in Helmond.

Muzikale Wereldreis

Vliegtuig We gingen samen op muzikale Wereldreis met Harmonieorkest Musis Sacrum Bakel en wereldmuziekgroep Gypsy Mood. Onze energieke en spreekvaardige muzikale piloot was Theo Lokin. 
Een unieke muzikale reis met een start én landing in de foyer van Cultuur Centrum Deurne, met speciale dank aan de organisatievrijwilligers.
Foto's

Concours MSB Veldhoven 2015

Johan SmeuldersZaterdag 28-11-2015 nam het harmonieorkest van  Musis Sacrum Bakel onder leiding van Johan Smeulders voor de tweede keer dit jaar deel aan een concertwedstrijd. In maart j.l. in Heerenveen gaf de jury het advies om uit te gaan komen in de 3e divisie. Een advies dat uitgevoerd werd tijdens het Bondsconcours in Veldhoven.
De dirigent en zijn muzikanten hebben zich gedurende het jaar terdege voorbereid om een mooi resultaat te behalen. Hun speellijst bestond uit de volgende stukken;
Opening: Olympic Fanfare And Theme, uit Symphonic Marches; John Williams / Arr. Maurice Hamers
Keuzewerk: The English Folk Song Suite; Ralph Vaughan Williams
Verplicht werk: The Legend of Amaterasu; Eric Swiggers.
Een mooie 1e prijs met 81,33 punten was de beloning van de jury van een prima uitgevoerd concoursprogramma. Een resultaat dan er zijn mag!!!!!!  Foto's

Harmonie pre-concours Knegsel

HarmonieMSB Knegsel2015 2 Het optreden op het pre-concoursfestival in Knegsel was een nieuwe leerzame stap op weg naar het concours in Veldhoven.
Er wordt full speed gerepeteerd en de stemming is prima en wordt nog steeds verbeterd.
Iedereen is welkom op 28 november 2015 in theater De Schalm in Veldhoven!!!

Harmonie MSB en Orkest Orventus

MSB CC 17102015In voorbereiding naar het concours heeft harmonie Musis Sacrum in Cultuur Centrum Martien van Doorne in Deurne een nuttig maar vooral mooi concert uitgevoerd. Tijdens een muzikale ontmoeting met Orkest Orventus konden de toeschouwers genieten van hun concoursprogramma.
De Orventus muzikanten vertolkten een aantal prachtige muziekstukken, op hun eigen energieke wijze. Mooi om te beleven hoe men in de muziek duikt en dan laat zien en horen wat het orkest in zijn mars heeft.

Lees meer

Uniek concert met Orkest Orventus

Affiche 2

Zaterdag 17 Oktober heeft het harmonie orkest een muzikale ontmoeting met Orkest Orventus in Cultuur Centrum Deurne. Reserveer kaarten via dit formulier of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Orventus is een harmonieorkest in kleine bezetting bestaande uit beroepsmusici en topamateurs en richt zich op originele muziek voor deze bezetting. Het niveau en rijke kleur van dit transparante orkest maakt het concert tot een ware belevenis.

Het eerste gedeelte van het concert staat in het teken van het bondsconcours waaraan Musis Sacrum deel neemt. Het harmonieorkest o.l.v. Johan Smeulders brengt een deel uit de overbekende Symphonic Marches van John Williams ten gehore. Het keuzewerk English Folk Song Suite van componist Ralph Vaughn Williams is waarschijnlijk het meest beroemde werk voor harmonieorkest en bestaat uit drie prachtige delen pure Engelse volksmuziek. Met het verplichtige en indrukwekkende werk “The legend of Amaterasu” van Eric Swiggers leidt Musis Sacrum de pauze in.

Na de pauze brengt Orventus o.l.v. Jacco Nefs de avond in Latijns-Amerikaanse sferen. Op het programma staan het temperamentvolle Fandango van Frank Perkins, het driedelige La Fiesta Mexicana van de Amerikaan Herbert Owen Reed en het prachtige Este amor como un sol van de Argentijn Saúl Cosentino. Het werk Caminos, van Sylvestre Revueltas, is nieuw op de lessenaar van de leden van Orventus. Letterlijk betekent de titel ‘wegen’ en men zou zich bij het beluisteren van dit werk kunnen wanen op een tocht door het woeste Mexicaanse landschap.

Veteranendag 2015

VeteranendagZaterdag 26 september 2015 nam de harmonie deel aan de Veteranendag op het Ridderplein in Gemert.
Samen met Gemert Firebrigade Pipes & Drums zorgde Musis Sacrum tijdens deze herdenkingsbijeenkomst voor de muzikale ondersteuning.

Caratconcert 2015

Carat 2015Mannenkoor Lambardi en harmonie Musis Sacrum verzorgden op 27 september 2015 een excellent optreden in het Carat-paviljoen in de Warande te Helmond. Ondersteund door het prachtig mooie najaarsweer lieten zij het talrijke publiek genieten van hun boeiend programma.
Foto's.

Lees meer

Bachelorexamen Johan Smeulders

BachelorEindexamen JohanSmeulders2

Natuurlijk is Johan geslaagd!!

Het publiek, en de vakjury die de uitvoering van de stukken mocht beoordelen, waren het volkomens eens.
Een geweldig orkest met zulke geweldige (solo)muzikanten met een repertoire dat zoveel dirigeertalent vereist kan alleen maar geleid en gestuwd worden door een dirigent die dat vak tot in de puntjes beheerst. Zondermeer een heel bijzondere uitvoering onder leiding van onze dirigeerduizendpoot Johan Smeulders.
Een enerverende concertvoorstelling die afgerond werd met een daverende puntenwaardering. Hij is uitgenodigd om verder te gaan voor Master; het zit al vijf generaties in de genen, meldde 's pap (Ad)! 

Johan's reactie:
Na 4 jaar studeren en hard werken mag ik me dan eindelijk professioneel dirigent noemen!! Ik ben vanavond in een prachtige ambiance, m.m.v. Harmonie St. Cecilia Oerle, cum laude afgestudeerd op het Koninklijk Conservatorium Den Haag met een 9!!!
Dank aan iedereen die zijn medewerking hieraan verleend heeft en een speciaal woord van dank aan Alex Schillings die als docent enorm veel voor me betekend heeft!

Meer artikelen...