Kristie geslaagd voor D-examen klarinet

KristieThomassen

De jury was vol lof en eensgezind in de waardering voor Kristie Thomassen, die van haar D examen klarinet in de Musis Sacrumhal een muzikaal hoogstandje maakte.
Alle vier de muziekdeskundigen beloonden haar met 9 als eindcijfer voor haar prachtige en krachtige vertolking van de toch niet bepaald eenvoudige examenstukken.
Monolog 3 van Erland van Koch was haar solistisch muziekstuk en samen met haar lerares Saskia Martens en ondersteund door het harmonieorkest van Musis Sacrum lieten zij alle toehoorders ademloos genieten van Concertpiece nr. 2 van Felix Mendelsohn-Bartholdy. Dat genieten was er ook tijdens haar vertolking, samen met pianiste Maijke Hendriks, van Introduktion, Thema und Variationen van Carl-Maria von Weber.
Als intermezzo werden door het harmonieorkest o.l.v. Sef Pijpers Ateneo musical van Mariano Puig en Highlight from Brave van Patrick Doyle uitgevoerd.
Het was een muzikale avond die net als de eindwaardering voor Kristie het predicaat "Goed" zondermeer verdiende.

MSB Jeugdavond2017

Foto's MSB jeugdavond 2017De leerlingen van 8 t/m 16 jaar waren allemaal uitgenodigd voor de Jeugdavond op 23 juni in de Musis Sacrumhal.
Een gezellige groep deelnemers genoten, samen met hun begeleiders en de organisatie, van elkaar en van de gezellige spelletjes, een echte speurtocht in groepen door Bakel centrum met ijs als slotakkoord, het luchtkussen in de hal en alles wat er te eten en te drinken was. De avond werd afgesloten met een eigen zang- en/of dansvoordracht per groep die als opdracht tijdens de speurtocht in elkaar werd gezet, en daarna een prijsuitreiking.
We hebben genoten van een mooie en warme feestavond.

MSB muziekexamens 2017

music 72483 1280 1In juni 2017 slaagden deze Musis Sacrum leerlingen voor hun muziekexamen:
Maud de Visscher, Saxofoon C techniek
Hans van Grunsven, Trompet Diploma A Predicaat GOED; minimaal 8 gemiddeld.
Jesper van de Elzen, Slagwerk Diploma A
Jens van Ansem, Slagwerk Diploma B
Pim Rijkers, Slagwerk Diploma B
Openbaar examen: Maud de Visscher, Saxofoon Diploma C.
Voor iedereen die geïnteresseerd is om ook lid te worden bestaat de mogelijkheid om deel te nemen in de vereniging. Informatie, aanmeldingen en dergelijke zijn mogelijk voor blazers via Rianne van den Boom, tel. 0492-343614, voor slagwerkers Kayl Bouwmans, tel. 06-54992653. Of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of www.musissacrumbakel.nl

MSB Opleidingsrepetities 2017

Blazersklas 2017Donderdag 18 mei 2017 om 19.30 uur repeteerde de harmonie van Musis Sacrum Bakel samen met leerlingen in opleiding en leden van de Blazersklas van dit jaar, om ze allemaal het gevoel te laten beleven wat het is om in een 'echt' orkest te spelen.
Karen van den Broek en Sef Pijpers waren als entertainers de personen die zorgden voor een ontspannen sfeer en het slagen van het vooraf gerepeteerde tijdens het afsluitend concertje. Het aanwezige publiek én de muzikanten, jong en oud(er) hebben overduidelijk genoten!
Maandag 22 mei repeteerde B.O.T.S. (Bakelse Opleiding Tot Slagwerker) samen met leerlingen in opleiding en leden van de Slagwerkklas van dit jaar om ze te laten ervaren hoe het is om echt sámen te spelen. John Klaus leidde zijn slagwerkers naar het afsluitend concertje en mocht iederren een welverdiend complimentje meegeven voor inzet en kwaliteit. Natuurlijk was het publiek het daar volledig mee eens! Zie foto's.

Pieporkesten in d'n D├Ârpel

music 72483 1280 1In d’n Dörpel in Gemert was zaterdagavond 1 april 2017 een muzikaal treffen van twee Pieporkesten; Excelsior Gemert en Musis Sacrum Bakel. Het publiek heeft genoten van de optredens die vol enthousiasme werden uitgevoerd door de muzikanten die volop in hun opleidingstraject bezig zijn.
De Gemertse muzikanten en hun dirigent werden na het welverdiende applaus door de voorzitter van Musis Sacrum hartelijk uitgenodigd voor een tegenbezoek in Bakel. Foto's

B.O.T.S / STIX SlaJeSlagDag 2017

logo MOGB B.O.T.S. / STIX heeft op 19 maart 2017 deelgenomen aan een goed georganiseerde Sla Je Slagdag, een muziekdag voor jeugdslagwerkgroepen van het gemeentelijke muzikele samenwerkingsverbond MOG-B.
Een evenement dat gezien het aantal enthousiaste deelnemers en een ruime opkomst van geinteresseerd publiek een goede toekomst verdient.
Dit jaar werd deze dag georganiseerd door fanfare Concordia De Rips. 
Foto's

Opleidingsorkest 4-Fun

4-Fun is een opleidingsorkest van Muziekvereniging Elsendorp, Fanfare "Sint Lucia" De Mortel, Fanfare "Cecilia" Milheeze en Harmonie Musis Sacrum, waar leerlingen aan kunnen deelnemen.Er wordt in elk kerkdorp een tijdlang gerepeteerd. 4-Fun staat onder leiding van Gijs Berkers, toevallig was er afgelopen vrijdag een “inval”- dirigent Bob.
Ze hebben vanaf de kerstvakantie tot afgelopen vrijdag in Bakel gerepeteerd en na de carnavalsvakantie gaan ze in Milheeze repeteren.
4fun

MSB geslaagden 2016

MSlogo Geslaagd webIn juni 2016 slaagden deze Musis Sacrum leerlingen voor hun muziekexamen;
Jesper van den Elzen, slagwerk A certificaat
Hans van Grunsven, trompet A certificaat
Marijn Jonkers, saxofoon A diploma
Jens van Ansem, slagwerk B certificaat
Pim Rijkers, slagwerk B certificaat
Kim Tielemans, dwarsfluit B diploma
Geslaagden, begeleiders en opleiders van KunstLokaal Gemert-Bakel; van harte proficiat met dit geweldige resultaat van hobby en inzet. Heel veel plezier en succes met de voortzetting van jullie verdere muziekopleiding en in de Harmonie en de Slagwerkgroep van Musis Sacrum.
Voor iedereen die geïnteresseerd is om ook lid te worden bestaat de mogelijkheid om deel te nemen in de vereniging. Informatie, aanmeldingen en dergelijke zijn mogelijk voor blazers via Rianne van den Boom, tel. 0492-343614, voor slagwerkers Kayl Bouwmans, tel. 06-54992653. Of via email

Blazers&Slagwerkklas 2016

BekkensOok dit jaar werden op Kindcentrum De Bakelaar muzieklessen in de Blazers- en Slagwerkklas gegeven. De talentjes van groep 6 waren ijverig in de weer om te leren en te oefenen voor het slotconcert. Hopenlijk blijken alle inspanningen een basis voor een heel lange en muzikale hobby! 
De afsluiting van Koningsdag op De Bakelaar was ook de afsluiting van deze muziekklas. Volgend jaar weer nieuwe muzikanten in de klas!

Foto's

MOG-B Jeugdmuziekdag 2016

logo MOGB Op zondag 6 maart 2016 vond in De Bron in Handel de MOG-B Jeugdmuziekdag plaats.
Muzikanten in opleiding van verenigingen die het Muzikaal Overleg Gemert-Bakel vormen maakten daar samen muziek. De dag begon voor hen 's morgens met gezamelijke repetitie(s) voor het concert dat 's middags uitgevoerd werd, na samen van een lunch en nog meer repeteren genoten te hebben. Een gezellige dag met een leuke groep en een enthousiaste dirigent, Ralph Brummans.  Zie de foto's  en filmopname

Lees meer

Jeugdoverleg MSB 26-02-2016

Uitnodiging jeugdoverlegVrijdagavond 26-02-2016 was er een jeugdoverleg met en door jeugd in opleiding van Musis Sacrum.
Met spelen en tussen alle bezigheden door een hapje en een drankje. En een heuse brainstormsessie waaruit hele mooie ideeën uit voortkwamen; realiteit en fantasie maakten volop kontakt!
Samen een mooie film kijken was de afsluiter van deze nuttige avond. Complimenten voor de deelnemers en de organisatie!
Foto's

Spelen met Muziek 2015

SpelenMetMuziekDe eerste reeks lessen van de muzikale cursus voor kinderen 'Spelen met Muziek' nadert het einde. Gedurende een 10-tal bijeenkomsten hebben de deelnemende lagere schoolkinderen een interessante en praktische uitleg over het hoe en wat over muziek en de instrumenten gekregen.
Voor een groot gedeelte van de kinderen was dit een aanvulling op eerdere muziek- en instrumenten uitleg die Musis Sacrum eerder in hun klas presenteerde.
Zie hier enkele foto's van hun beleving tijdens 'Spelen met Muziek'. Wordt vervolgd...!

Uitwisselingsconcert in Vlierden

bots v007Op zaterdag 21 november 2015 verzorgde jeugdslagwerkgroep BOTS o.l.v. John Klaus, een optreden in ’t Huis in Vlierden tijdens een uitwisselingsconcert tussen de slagwerkgroepen van Fanfare Wilhelmina Vlierden en Slagwerkgroep Dynamic uit Langenboom.
Sinds kort repeteren de BOTS-slagwerkers samen met STIX uit Vlierden.
Foto's

MSB Muziekcircuit 24-09-2015

OpleidingsdagDonderdag 24 september hadden de muziekleraren en vrijwilligers  een leerzaam muziekcircuit uitgezet.
Het was genieten voor de leerlingen van OBS De Kleine Kapitein; les in leren lol te hebben met muziek en laten zien en horen dat je die muziek zelf kunt maken. Er bleken veel verborgen talenten aanwezig, allemaal kandidaten om mee te doen aan 'Spelen met muziek', een 10-wekelijkse muziekcursus voor kinderen die op 1 oktober is begonnen.
Foto's.

Geslaagden juni 2015

Geslaagd1

Kristie Thomassen, klarinet openbaar C examen (met lof)
Yente van Stiphout, fagot B predicaat "Goed"
Maud de Visscher, saxofoon B
Klaas van Eijk, slagwerk openbaar C examen
Sjoerd Thomassen, slagwerk openbaar C examen predicaat "Goed"

Meer artikelen...