De Slag van Bakel 2016

Slagwerk28 MEI 2016 WAS DE SLAG VAN BAKEL
Het gezicht van instructeur Peter Bergmans gaf aan hoezeer ook hij genoten had tijdens De Slag van Bakel. Een slagwerkavond die hem, net als het aanwezige publiek, liet genieten van de klassemuziek zoals zijn muzikanten lieten horen. Foto's

Lees meer

Peeltoernooi 2015 Slagwerkgroep

Peeltoernooi2015Zaterdag 27 juni 2015 was voor de Slagwerkgroep o.l.v. instructeur Peter Bergmans toernooidag. Na een periode van intensieve voorbereiding traden zij die dag op tijdens het Meister Rongen Peeltoernooi in d’n Binger in Meijel.
Om 11.20 uur voerden zij daar uitkomend in de 3e divisie drie werken uit; ‘Feniks Rising’ van Etienne Houben, ‘Evolution of Pop’ van Gian Price en ‘Deetere‘ van Etienne Houben. Zie foto's.

Meer Peeltoernooi

Rhythms of St.Cecilia

tromSLAGWERKGROEP MUSIS SACRUM IN LIESHOUT

Op zondag 6 april 2014 organiseerde slagwerkgroep St.Caecilia Lieshout de 4e editie van Rhythms Of Caecilia, met een masterclass plus afsluitend concert. Aan dit concert deden slagwerkgroepen van St.Caecilia Lieshout en Musis Sacrum Bakel onder leiding van Peter Bergmans mee.

 

 

Instructiewissel B.O.T.S.

JohnKlaus MarcoSwiggersHet afgelopen half jaar hebben de kinderen van B.O.T.S . onder leiding van Marco Swiggers een geweldig staaltje slagwerk neergezet. De vereniging en ook Marco zijn hier bijzonder trots op.
Ondanks dit succes, en het feit dat Marco het bijzonder prettig vindt om de groep les te mogen geven, heeft hij aangegeven om privé redenen te stoppen als instructeur van B.O.T.S. Marco heeft te kennen gegeven dit besluit ook bij een collega-vereniging te hebben genomen om dezelfde reden.
Maandag 20 januari 2014 heeft Marco de laatste repetitie van B.O.T.S . verzorgd.

De repetities van BOTS worden met ingang van 27 januari 2014 verzorgd door John Klaus.
Wij zijn als vereniging bijzonder verheugd dat John deze taak (weer) op zich wil nemen. Het vertrouwde gevoel van de opleiding komt nu ook weer terug bij de repetities en zo is John ook in staat de vorderingen van zijn leerlingen in groepsverband te bewaken en waar nodig bij te stellen.

Nieuwe instructeur; Peter Bergmans

Peter BergmansPeter Bergmans is op maandag 12 augustus 2013 gestart als instructeur van Slagwerkgroep Musis Sacrum Bakel.

Hij is zeker niet onbekend binnen en met het slagwerk van Musis Sacrum Bakel aangezien hij een aantal jaren lid is geweest van onze Drumband / Slagwerkgroep. Hij kan al terugzien op een bijzonder mooie loopbaan als instructeur bij verscheidene slagwerkgezelschappen.
Een nieuwe uitdaging als instructeur gaat hij graag aan bij onze vereniging, in combinatie met zijn muzikaal leiderschap bij andere slagwerkgroepen. Peter en muzikanten, veel plezier en succes!!

Nieuwe instructeur; Marco Swiggers

Instructiewissel

Vanaf 01-11-2012 heeft Musis Sacrum Bakel een nieuwe slagwerkinstructeur in de persoon van Marco Swiggers. Hij volgt John Klaus op die ruim negen jaren de roerganger van het Musis Sacrum slagwerk was. John blijft wel als slagwerkleraar actief voor Musis Sacrum via MuziekLokaal Gemert.

Wij wensen beide heren veel succes op hun 'slagwerkpad.'