MSB Twirl wedstrijd Vlijmen

Logo BBMOp 21 mei 2017 namen leden van ShowTwirl Musis Sacrum Bakel deel aan wedstrijden in Vlijmen.
Het duo Jannah van Hout/Laura van Bree behaalde 68 punten, en Team B (7 personen) scoorde 84,4 punten. Ook de allerjongsten, die voor het eerst op wedstrijd gingen, hebben het erg goed gedaan.
Kaylee de Groot behaalde een 7,2, Imke Rovers een 7,3 en Lotte van de Sande werd 1e met een 8,0. Amy Vermeulen die in een hogere leeftijdscategorie uit kwam behaalde met haar 7,0 een derde plaats.
De volgende wedstrijddeelname is op 17 september in Waalwijk. Kijk ook voor twirl en dans informatie op www.musissacrumbakel.nl

Twirlen in Bakel

Twirlen is veel meer dan gooien met een stokje (baton)!!!
Als twirlers richten wij ons, naast het aanleren van batontechnieken, ook op houdingsaspecten, show- en danstechnieken. Hierin komen verschillende dansstijlen en muzieksoorten aan bod. Inzet en oefening gemixt met plezier brengen ieders beste kwaliteiten naar boven.
Na een periode waarin basistechnieken geoefend worden kunnen twirlers ervoor kiezen mee op wedstrijden te gaan.
Het aantal shows dat we met onze twirlers in de afgelopen jaren op (inter)nationale wedstrijden en concoursen hebben uitgevoerd is enorm, net zoals de behaalde resultaten tijdens deze wedstrijden. (Zie daarvoor dit overzicht).
Naast deze wedstrijden hebben we ook optredens en projecten binnen de vereniging waar we samenwerken met harmonie en slagwerkgroep.

ZOU JIJ OOK GRAAG WILLEN TWIRLEN? Bij ons kan dat!

Onze twirlgroepen:
(Iedereen start met technieklessen om de basis-twirls onder de knie te krijgen. Na een periode van oefenen kan ook gestart worden in het team of als solo/duo).

Techniekgroepen:

Schoolgroep 3 t/m 5: Zaterdagochtend 10.15 tot 11.00 uur in de Musis Sacrum hal (Beekakker 13a, Bakel). Voor deze kinderen hebben we op zaterdag een techniekgroep. Hier leren ze omgaan met de baton, verschillende danspassen en deze ook te combineren met baton. Hierbij wordt ook erg gelet op de lichamelijke houding van de kinderen. Zij gebruiken hippe, veelal voor de kinderen bekende muziek. Ook deze groep mag hun kunsten en vooruitgang tijdens een aantal optredens per jaar laten zien aan publiek. Waarom deze meiden het zo leuk vinden? Het is een hele uitdaging om niet alleen te dansen maar ook nog allerlei trucs met de baton te doen. Dit maakt het dansen nog leuker en uitdagender!

Vanaf schoolgroep 6: Dinsdagavond 19.00 tot 19.45 uur in de Musis Sacrum hal (Beekakker 13a, Bakel). De wat oudere jongens en meiden trainen op dinsdagavond. Hier worden technieken verder uitgebreid in moeilijkheidsgraad. Nieuwe technieken in zowel baton als lichaam worden geoefend zodat ze in een show tijdens optredens toegepast kunnen worden. Zit je in deze leeftijd en wil je starten? Dan ben je ook in deze groep van harte welkom om een keer te komen kijken. Instromen in de techniekgroep kan het hele jaar door.

Wedstrijdshows:

Teamshow: Dinsdagavond 19.45 tot 20.30 uur in de Musis Sacrum Hal (Beekakker 13a, Bakel). Met ons team gaan we een aantal keer per jaar op wedstrijd met een wedstrijdshow. Dit houdt in dat we een dans maken waarin zowel danspassen als batontechnieken (geleerd in de technieklessen) gecombineerd worden. Elke dans heeft zijn eigen thema en eigen muziek. De keuze hiervoor wordt elk jaar gemaakt in overleg tussen trainster en leerlingen om voor iedereen de grootste motivatie en de leukste trainingstijd te behalen. Instromen in het team is mogelijk wanneer basistechnieken uit de techniekles beheerst worden en mede afhankelijk van het moment in het wedstrijdseizoen. Met het team maken we afwisselend dansen met alleen de baton of een dans waarbij ook attributen (voorwerpen/ decors) gebruikt worden die het thema kunnen verduidelijken.

Solo / duo training: Wanneer je voldoende geleerd hebt in de techniektraining met je baton bieden we binnen onze vereniging de mogelijkheid om als solo of duo aan wedstrijden te gaan deelnemen. Je krijgt dan 20 min les per week als solo of duo om aan je show te werken. Samen met de trainster kom je tot een aantal keuzes: Werk je alleen met baton of ook met attributen? Welk thema wil je graag uitbeelden? Welke muziek zou je willen gebruiken? Vervolgens wordt er een show gemaakt passend bij de solist of het duo.

Kom eens kijken, wedden dat je het leuk vindt! Wij zijn voortdurend op zoek naar nieuwe leden om onze twirlgroepen uit te breiden. Als je in groep 3 of hoger van het basisonderwijs zit of in die leeftijdsgroep en als je voldoende interesse hebt om aan onze twirlopleiding mee te doen, neem dan contact met ons op. Ook is het mogelijk om een keer op afspraak een repetitie bij te wonen en mee te doen. De eerste 4 lessen mag je gratis proberen of twirlen bij jou past.

  • Voor meer informatie:   Aanvullende info   /   Kosten en andere info   /   Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.    /    Interesseformulier

ShowTwirl resultaten NK 2017

Logo ShowTwirl.a

Tijdens de Nederlandse Kampioenschappen ShowTwirl op zaterdag 11 maart 2017 behaalden leden van Musis Sacrum Bakel mooie resultaten.

Tessa Pekx werd 6e met haar soloshow en het duo Dominique Joosten/Rowie Verbakel is dankzij hun 4e plaats gewaardeerd als reserve EK deelnemer. Minke Coort/Tessa Pekx eindigden op de 2e plaats en zullen gaan deelnemen aan het Europese Kampioenschap ShowTwirl dat begin oktober plaats zal vinden in Nederland.
Het was een wedstrijddag met veel inzet en emotie, met uiteindelijk in totaal toch een tevredenstellend resultaat, ook voor hun instructrice Ellen Velzeboer.

ShowTwirl MSB uitslag Brielle

Logo ShowTwirl.aOp 18 februari 2017 namen leden van ShowTwirl Musis Sacrum Bakel deel aan NBTA wedstrijden in Brielle.
Soliste Tessa Pekx behaalde 66,5 punten, het duo Minke Coort/Tessa Pekx 75,3 punten, en het duo Dominique Joosten/Rowie Verbakel scoorde 68,5 punten.
Jannah van Hout en Laura van Bree hadden hun eerste optreden als duo en werden beloond met 66,6 punten.
Het MSB team (7 personen) behaalde 64,1 punten.
De volgende wedstrijddeelname is op 11 maart a.s. het NK in Topsportcentrum Almere.

Twirlwedstrijd St.Oedenrode 16-10-2016

logo bbmTijdens BBM twirlwedstrijden op 16-10-2016 in St.Oedenrode werden de volgende puntenresultaten behaald;
Tessa Pekx (67,0), Minke Coort/Tessa Pekx (71,1), Dominique Joosten/Rowie Verbakel (73,0).
Team B: Rowie Verbakel, Dominique Joosten, Jannah van Hout, Minke Coort, Tessa Pekx, Laura van Bree, Leona Sleegers (80,0). 
Een sterke verbetering t.o.v. voorgaande wedstrijden! Voor twirl-informatie; Rowie Verbakel, 06-22538913, of email.

MSB Twirl/Dancekamp 2016

TwirlingDe Musis Sacrum hal was 8 en 9 oktober de plaats waar twirlers en dancers zich mochten uitleven met hun favoriete hobby.
Er was dan ook volop aktie door een flinke groep jeugd uit o.a. Bakel en Meijel, met geweldig deskundige en geestdriftige instructices en regelende vrijwilligers.
Zie foto's 

Twirlwedstrijd Helmond 11-09-2016

NBTA NL logo FCTijdens NBTA wedstrijden in sporthal Suytkade Helmond op 11 september 2016 behaalden twirlsters van Musis Sacrum Bakel de volgende puntenresultaten in hun eigen divisies;
Tessa Pekx (65,6), Minke Coort/Tessa Pekx (67,2), Dominique Joosten/Rowie Verbakel (72,4).
Team B: Rowie Verbakel, Dominique Joosten, Jannah van Hout, Minke Coort, Tessa Pekx, Laura van Bree, Leona Sleegers (63,8). 
Hun instructrices zijn Ellen Leenders en Jantine Vereijken. Voor twirl-informatie; Rowie Verbakel, 06-22538913, of email.
 Zie foto's.

ShowTwirl Nuenen 25-06-2016

Logo ShowTwirl.aOp 25 juni 2016 namen leden van ShowTwirl Musis Sacrum Bakel deel aan wedstrijden in sporthal De Hongerman in Nuenen.
Soliste Tessa Pekx behaalde 70,8 punten
Duo Minke Coort/Tessa Pekx behaalde 71,3 punten en duo Dominique Joosten/Rowie Verbakel 70,8 punten.

ShowTwirl Waalwijk 11-06-2016

Logo ShowTwirl.aOp 11 juni 2016 nmen het duo Dominique Joosten/Rowie Verbakel van ShowTwirl Musis Sacrum Bakel deel aan wedstrijden in sporthal De Slagen in Waalwijk.

Show Twirl NK 2016

NBTA NL logo FCTijdens de wedstrijden om het NK Show Twirl op 19 maart in Noordwijk hebben de MSB deelneemsters mooie resultaten behaald.
Soliste Jannah van Hout eindigde als 7e en de duo’s Dominique Joosten/Rowie Verbakel en Kim Tielemans/Sanne Jansen en de A-groep behaalden elk een 4e plaats. Dominique en Rowie zijn als reserves voor de EK-equipe uitgenodigd. Foto's

ShowTwirl Waalwijk 17-10-2015

Twirling Leden van de twirlgroep hebben op 18 oktober 2015 deelgenomen aan wedstrijden in Waalwijk.
Jannah van Hout behaalde als soliste 71,5 punten en de duo’s Rowie Verbakel/Dominique Joosten 68,0 en Sanne Jansen/Kim Tielemans 75,0 punten in hun divisie. Zij hebben allen groei laten zien in hun shows die ze gedurende het jaar al eerder op wedstrijd uitvoerden. De A-groep trad voor het eerst op in de nieuwe samenstelling en met een nieuwe show en behaalde 63,7 punten. Vanuit dit eerste optreden gaan zij vol inzet en dansplezier samen met instructrice Ellen Velzeboer verder doorgroeien.

EK 2015 majorette

duo Minke & TessaMinke Coort en Tessa Pekx gingen ook dit jaar naar de Europese Kampioenschappen majorette.
Zij kwamen uit als duo en als soliste.
Zie hun EK2015-pagina

Jammergenoeg is het hen niet gelukt een podiumplaats te behalen.
Maar hun inzet werd toch beloond met afvaardiging naar het EK met de Nederlandse majorette-equipe. Een afvaardiging die werd behaald op basis van hun geweldige puntresultaten tijdens de bondsconcoursen.

EK2015 pagina

Welkom op onze EK 2015 pagina 

duo Minke & Tessa
Tessa Pekx en Minke Coort

 gaan ook dit jaar met de Nederlandse equipe naar het Europees Kampioenschap Majorette.
 2, 3, 4 oktober 2015 in Lignano Sabbiadoro, Italië.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 

Logo2 MSB websiteOp het NK2015 behaalden Minke en Tessa als duo het Nederlands Kampioenschap en hun deelname aan het EK 2015.
Als soliste werd Minke 2e in haar divisie dus mag zij ook als soliste uitkomen op het EK.
Tessa werd als soliste 4e in haar divisie en zal tijdens het EK ook als solistenreserve haar bijdrage leveren aan de Nederlandse equipe.
Buiten de normale trainingsuren werd als voorbereiding nog deelgenomen aan bondstrainingen en een aantal verplichte wedstrijden om zo optimaal mogelijk voorbereid aan de wedstrijden te kunnen gaan deelnemen.
Op 1 oktober vliegen zij met de Nederlandse majorette-equipe en hun begeleiding en fans naar Italië. Kijk ook op http://tessapekx.waarbenjij.nu/
Het EK zal volgende week voor alle thuisblijvers te volgen zijn via

MinkeTessa 1 MinkeTessa 2 MinkeTessa 3
MinkeTessa 4 MinkeTessa 5 Minke solo1
Minke solo2 Minke solo3 Minke solo4

MinkeTessaEK2015 3

EK berichten van Ellen Velzeboer

Dag 1
Viva Italia! Gisteren dan eindelijk vertrokken naar italie. Met onze "gezellige" chauffeur op weg naar Schiphol en de lucht in. In Italie meteen een looptraining met koffers richting de bus. Al op tijd in het hotel, waar de meiden het meteen voor elkaar kregen vast te zitten in de lift. Nog wat boodschappen en een wandelingetje gemaakt. MinkeTessaEK2015 2
MinkeTessaEK2015 1

Dag 2
Vandaag een heel relax dagje. Een lekker ontbijten en dan vrij tot 15.00 uur!! Het weer viel wat tegen maar toch lekker over het strand gelopen (lees gerend en gesprongen). Nog even geshopt en Italiaans geproefd. Heerlijke pizza (Kim :p) en een Italiaans ijsje. Bijna vergeten waarvoor we komen.....
Om 15.00 uur in het oranje op weg naar de muziektest. Daar beginnen de kriebels te komen en is het meteen weer duidelijk waarom we hier in Italie zijn!
De muziektest verliep goed. Een gladde vloer maar daar hebben we al even op getraind in het parochiehuis. Vlug terug hapje eten (lees 20 min lopen enkele reis) en weer terug naar de hal. Mooie warmingup! De opening was veel oranje en de meiden hadden hun zin... Ballonnen i.p.v. vlaggetjes dit jaar. Geen speciale opening dit jaar. Een muziekkorps in het hoekje van de zaal dat er net niet bovenuit kwam. Beetje jammer. Nu in het hotel en lekker naar bed.

willen volgen. Minke is morgenmiddag aan de beurt. Ze is nr 18 in haar categorie (categorie start rond 15.00 uur). Op zondag is het duo als nr 13 (categorie start rond 13.00 uur).
Wil je nog meer lezen van meiden die we de hele dag zien maar heel andere dingen mee maken, moet je even op Tessa haar site kijken!!!

Minke Ellen EK2015Dag 3
Uitslapen dit jaar!!! Geen vroege deelnemers. Dus pas om 7.30 uur opstaan. Even eten en om 8.00 uur op weg naar de hal.
In de ochtend alleen op de tribune gezeten. Helemaal suf van al het kijken in de pauze de vloer op om te gaan trainen met Minke. De wieltjes werkten na even proberen allemaal mee op de gladde vloer. Een make-upje erop en nog wat eten. Alhoewel ze hier in de sporthal nagenoeg niets verkopen. Dus maar wat sultanas, koekjes, snoepjes.... De intrainruimte is hier in een tent met een andere vloer. Dat is toch echt niet zo fijn oefenen!
En eindelijk mocht Minke dan de vloer op. Erg zenuwachtig maar ze zette een goede show neer. De opening ging super en ook het batonneer liep goed. Daarna was ze even haar attribuut kwijt; lag toch echt bijna voor haar neus. Maar als je zo hoog naar de jury moet kijken zie je de grond natuurlijk niet. Dus daar ging het even wat minder.
Nog even wat groepen gekeken en weer terug naar de sporthal. Eten, coachmeeting en bijna meteen slapen. Blijft vermoeiend zo'n hele dag sporthal........
Welterusten en morgen weer fris en fruitig op. Dan gaan we knallen met het duo! 

Dag 4
Een dag die letterlijk met een koude douche begon. Weer op tijd op en om 8.00 uur naar de sporthal.
Vandaag mochten Minke en Tessa met hun duo optreden. Make-up en haren weer in de plooi. Flink wat glitters en roze. In de pauze geoefend met de tafel op wieltjes op de houten vloer. Beetje wiebelig maar het lukte allemaal. De meiden werden steeds zenuwachtiger toen we eenmaal door de douane waren. Minke Tessa EK2015
De start van de show ging super. Na een eerste drop werden ze wat onzeker en gingen er nog meerdere batons tegen de grond. Niet helemaal tevreden kwamen de meiden van de vloer. Maar de flash punten vielen enorm mee! In de prijsuitreiking hebben we helaas weinig oranje in de top 6 voorbij horen komen.
In het hotel gegeten en daar de uitslag van iedereen gekregen. Duo toch nog 8ste! Nu echt balen van de drops en trubbelstukjes.... Maar ja.... Minke is 21ste geworden met haar solo.
Nog gezellig op de kamer wat gedronken. En heb ik een dansje van de meiden mogen leren. Rollen eens andersom.
Nog een nachtje en dan komen we weer naar Holland gevlogen. Tot morgen!

Majorette NK 2015 Almere

NK2015

Op 7 maart 2015 namen Jannah van Hout, Tessa Pekx, Minke Coort en het duo Minke Coort/Tessa Pekx deel aan het Nederlands Kampioenschap majorette (NBTA) in Almere.
Jannah behaalde een mooie 6e plaats in haar categorie.
Tessa en Minke werden met hun solo-optredens respectievelijk 4e en 2e in hun eigen categorie. Als duo werden zij 1e en zijn ze dus opnieuw Nederlands Kampioen.
Dit houdt in dat Minke als solist en samen met Tessa als duo ook dit jaar gaan deelnemen aan het Europees Kampioenschap, in Lignano Sabbiadoro, Italië. Tessa is met haar uitstekende 4e plaats reserve EK-gangster.
Voor verdere majorette-informatie; Franca van de Laar, tel. 06-13955866.

Zie foto's.

Majorettes Leiden 2014

NBTA-NL-logo-FCOp 26 oktober 2014  namen majorettes van Musis Sacrum deel aan NBTA majorettewedstrijden in Leiden.
Zij behaalden onderstaande puntenresultaten, elk in de eigen divisie.

Solo:
Jannah van Hout, 65,7. Tessa Pekx 68,2. Minke Coort, 71,7.
Duo:
Dominique Joosten/Rowie Verbakel, 73,0. Minke Coort/Tessa Pekx, 75,0. Wendy Leenders/Leona Sleegers, 68,3.

Meer artikelen...